piatok 13. marca 2015

ŠPENÁTOVÝ QUISCHE so slaninkou (spinache quische with bacon glutenfree)

cesto:
200g bezlepková múka Mix B
100g maslo
2 vajcia
štipka soli

plnka:
mrazený špenát
pórik
2-3 cibuľky
2 vajcia
klobáska alebo slaninka
postrúhaný syr
šunka
korenie
medvedí cesnak

Cesto urobíme z múky, masla, vajec a štipky soli, môžeme nechať trošku odložiť do chladu. Vymastíme okrúhly pekáč, uložíme cesto, popicháme vidličkou, predpečieme na 10-12 min na 180 C vo vyhriatej rúre. Pripravíme plnku: cibuľku do sklovita,  pridáme slaninku na drobno pokrájanú, pórik, rozmrazený špenát, nastrúhaný syr, môžeme a nemusíme šunku, korenie, dve vajíčka a kto ľubí aj muškátový oriešok. Všetko zapekáme 30 min na 180 C. Trošku vrch sa mi pripiekol, ale aspoň bol chrumkavý, jemnučko.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára