pondelok 5. januára 2015

Vanilkovo-Mandľové rožky (bezlepkové)


300g          bezlepková múka
250g          maslo
100g          pomleté mandle
2ks            vanilkový cukor
2 lyžice     med

1ks            vanilkový cukor a práškový cukor na obaľovanie


Kombinujem rôzne múky, najlepšie sa mi osvedčilo mať základ z univerzálnej múky (napr. 200g Jizerka alebo Schär mix) a dopĺňať časť z iných (100 g ryžová, pohánková, kukuričná a pod.). Všetko zmiešať a položiť do chladničky na 1-2 hodinky. Následne postupne tvarujeme rožky a pečieme na 180 C vo vyhriatej rúre kým nezhnednú.

Tip od známej: keďže niekedy je komplikované vytvarovať pekné tvary rožkov, môžeme si pomôcť aj mlynčekom, kde "pomelieme" cesto a rožky sa vytvoria samé a navyše zaujímavo vyformované...nabudúce vyskúšam aj ja


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára