Bezlepkové jednoduché recepty. Lepok približuje k starnutiu, takže pre VEČNÝ ŽIVOT lepok vynecháme:-). Pred pár rokmi to bol pre mňa problém ako variť, keďže kvôli alergii môjho frajera som začala variť bezlepkovo, málo skúseností, produktov. Dnes radosť a zdravé varenie.
pondelok 5. januára 2015
Vanilkovo-Mandľové rožky (bezlepkové)
300g bezlepková múka
250g maslo
100g pomleté mandle
2ks vanilkový cukor
2 lyžice med
1ks vanilkový cukor a práškový cukor na obaľovanie
Kombinujem rôzne múky, najlepšie sa mi osvedčilo mať základ z univerzálnej múky (napr. 200g Jizerka alebo Schär mix) a dopĺňať časť z iných (100 g ryžová, pohánková, kukuričná a pod.). Všetko zmiešať a položiť do chladničky na 1-2 hodinky. Následne postupne tvarujeme rožky a pečieme na 180 C vo vyhriatej rúre kým nezhnednú.
Tip od známej: keďže niekedy je komplikované vytvarovať pekné tvary rožkov, môžeme si pomôcť aj mlynčekom, kde "pomelieme" cesto a rožky sa vytvoria samé a navyše zaujímavo vyformované...nabudúce vyskúšam aj ja
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára